"מבית ד. מאור משרד עורכי דין"​

חיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

"מבית ד. מאור משרד עורכי דין"​

תביעה לפינוי מושכר

סאגות משפטיות קיימות למרות אי נעימותן. אנחנו לא יכולים להתכחש להן. כאן בכתבה פורטל דין נט מנגיש לכם את המידע שאתם מחפשים על תביעה לפינוי מושכר. רוב האנשים שוכרים דירה ומפנים אותה בתום תקופת השכירות. אתם לא אמורים להינזק אם שוכר הדירה שלכם לא עומד בהתחייבויותיו. בדיוק לכן יש עו"ד מקרקעין ואתם יכולים לקבל ייעוץ בהקשר של תביעה לפינוי מושכר.

 

תביעה לפינוי מושכר – הגדרה

הפרה של חוזה שכירות על ידי הדיירים השוכרים אותה, יכולה להוות עילה מוצדקת להגשת תביעה לפינוי מושכר. אתם יכולים להגיש תביעה לפינוי דייר לבית המשפט אם שוכר הדירה שלכם לא משלם לכם דמי שכירות ותאריך פינוי הדירה על פי החוזה תם.

 

בתהליך תביעה לפינוי דייר בעל הדירה הוא יהיה זה שיגיש את התביעה אך חשוב לדעת שהוא לא יכול לתבוע פיצויים דרך תביעה זו כי תביעה זו מתמקדת בפינוי הדייר בלבד. כדי שתביעה כזו תבוצע כנדרש, כדאי לפנות לעורך דין מקרקעין לקבלת ייעוץ בהקשר של תביעה לפינוי מושכר.

 

הליך הפינוי מתחיל כבר עם הגשת מכתב ההתראה הראשון והוא מסתיים ביום פינוי הדירה על ידי הדייר. לפעמים הליך כזה יכול להתגלגל אפילו עד להוצאה לפועל. על פי חוק, בעל הדירה לא רשאי להזיק לשוכר ולנתק לו את החשמל, המים וכדומה.

 

ייתכנו מקרים בהם דייר שוכר עמד בהתחייבויותיו לאורך שנים, האריכו לו את החוזה ורק לאחר תקופה ממושכת הוא החל לזגזג ולהפר את החוזה ולגרום לבעל הנכס לנזקים כספיים. בגלל שהמצב מורכב, חשוב להכיר בשלבים שלו ולא למהר לנקוט בצעדים עצמאיים לא חוקיים לפינוי הדייר מהנכס.

 

מתי מגישים תביעה לפינוי מושכר?

זמן הגשת תביעה לפינוי מושכר מגיע עם זמן הפרת החוזה על ידי השוכר. אם שוכר הדירה שלכם הפר תנאי בסיסי שסוכם בחוזה השכירות, אתם יכולים לפנות להגשת תביעה לפינוי מושכר. תביעה כזו תוגש גם במקרה בו השוכר מסרב לפנות את הנכס ולא נעתר לבקשת בעלי הדירה לפנות אותה.

 

קבלו דוגמאות להפרות חוזה בסיסיות: גרימת נזק למבנה הנכס, אי תשלום חשבונות מים, חשמל וכדומה ואפילו בניית חדר נוסף ללא היתר.

 

שימו לב, אם אתם מעוניינים לתבוע את שוכר הדירה בפיצוי כספי לתשלום הנזק שנגרם, תצטרכו לפתוח תביעה נוספת לצד תביעה לפינוי מושכר. רק במקרים בהם מעוניינים לפנות את השוכרים מוגשת תביעה לפינוי מושכר. התביעה לא מניבה פיצויים אלא אך ורק את פינוי הנכס.

 

איך מגישים את התביעה?

אתם מעוניינים בפינוי מושכר אבל אתם לא יודעים מה נכון לעשות במקרה כזה? אתם לגמרי כמו כולם. בדיוק לכן המדריך הזה קיים. כדי להגיש תביעה לפינוי מושכר חשוב לעבוד בצורה נכונה, יעילה והכי חשוב, חוקית.

 

לכן, הדבר הראשון המומלץ על פי חוק הוא שליחת הודעה המתריאה לדייר השוכר על המצב. את ההודעה רצוי שתשלחו פיזית, במכתב רשמי בדואר רשום ולא בהודעת ואצאפ שיכולה להימחק ללא השארת ראיות משפטיות. לאחר הודעת ההתראה, אתם יכולים לפתוח בתהליך הגשת תביעה לפינוי מושכר.

 

הדייר הסרבן יקבל תוך חודש הודעה על התביעה לפינוי דייר שהגשתם והנושא יובא לדיון בבית המשפט המחוזי הקרוב אליכם. שימו לב, בהגשת התביעה תצטרכו להביא ראיות, אסמכתאות וחוזה שכירות עדכני חתום.

 

קיימים סוגים שונים להגשת תביעה לפינוי מושכר. בגלל חשיבות העניין קיימת אופציה להגשת תביעה לפינוי מושכר בצורה מהירה ומקוצרת מהמקובל. אחרי הכל המדינה יודעת שמדובר במצב שעלול לגרום לנזקים רבים לבעל הדירה.

 

הליך מזורז לפינוי משוכר

בהתאם לחקיקה האזרחית ניתן להגיש בקשת פינוי מושכר בהליך מזורז במסגרתו תוך חודשיים מיום הבקשה הדיון בא לסיומו המוצלח. חשוב לדעת שהליך מזורז יתאים אך ורק לפינוי דייר שלא נחשב לדייר מוגן, גם לא במסגרת חוק הגנת הדייר.

 

תביעה בסדר דין מקוצר

תביעה בסדר דין מקוצר אכן נעשית במהירות רבה יותר מתביעת בסדר דין רגיל. היתרון שלה הוא בכך שבאמצעותה ניתן לתבוע פיצוי גם על קצת מהנזקים שנגרמו עד לפינוי המושכר. תביעה כזו לאט נחשבת למהירה ולכן רבים בוחרים לשלב אותה יחד עם תביעה לפינוי מושכר בהליך מזורז. אם אתם מעוניינים לדעת מהי התביעה שהכי מתאימה לכם, התייעצות עם עו"ד מקרקעין מומחה בתביעות מסוג זה, תביא לכם תועלת רבה.

 

תביעה בסדר גודל רגיל

הגשת תביעה בסדר רגיל היא פחות מקובלת בענייני פינוי מושכר מהסיבה הפשוטה שהיא אורכת זמן רב. במקרים בהם הנזקים שנגרמו לבעל הנכס הם רבים ומשמעותיים במיוחד, ייתכן ותביעה כזו תתאים בתנאי שמוגשת לצידה תביעה בהליך מזורז.

 

שימו לב, ייתכן והשופט יחליט להעביר את התביעה שלכם שהוגשה בהליך מזורז לתביעה בסדר גודל אחר בשל מגוון גורמים כמו חוסר ראיות אמינות, משפט בעל דין רבים ועוד.

 

מה שיעור האגרה לפינוי מושכר?

הגשת תביעת פינוי מושכר מלווה בתשלום אגרה על סך 669 ₪. שיעור האגרה יכול להשתנות משנה לשנה לכן מומלץ שתבדקו את הנתון הזה שוב עם עו"ד מקרקעין העוסק בתחום.

 

שיעור האגרה לא מתייחס לשווי הנכס כך שעל נכס ששווה 6,000,000 ₪ ועל נכס ששווה 1,000,000 ₪ תשלמו את אותו שיעור אגרה על הגשת תביעת פינוי מושכר.

אילו מסמכים נדרשים?

עבור הגשת תביעת פינוי מושכר והדיון בנושא, בית המשפט ירצה לראות ראיות. עליכם לצרף את כל הראיות והמסמכים שיאמתו את טענתכם. המסמכים כוללים חוזה שכירות עדכני חתום, עדויות המאמתות את הטענות, העתק ממכתב ההתראה שנשלח לדייר וכל מה שיכול לאמת את נושא הטיעון שלכם.

 

שימו לב, יתכנו מקרים בהם חסרים מסמכים ולכן המצב הופך למורכב יותר ובמקרים כאלו קריטי במיוחד להתייעץ דווקא עם עו"ד מקרקעין מומחה בתחום.

 

איך מפנים שוכר ללא חוזה שכירות?

בגלל שמבחינה חוקית ניתן לשכור דירה על פי חוזה שכירות שסוכם בעל פה, יתכנו מצבים בהם חסר חוזה שכירות כתוב לאימות הראיות. במקרה כזה הליך מזורז לא יתאים כיוון שהוא מתבסס על אסמכתאות קבילות וקלות לפסיקה מזורזת. כשאין ראיה כתובה המצב הופך למורכב יותר אבל הוא פתיר באמצעות תביעה בהליך רגיל.

 

במקרה בו לא קיים חוזה שכירות, יש להודיע לדייר ולהתריא בפניו על חובתו לפנות את הדירה עד לתאריך מסוים. באם הוא לא יפנה את הדירה, תוכלו לפתוח בנקיטת צעדים להגשת תביעת פינוי דייר.

 

איך נדע מתי להגיש תביעה לפינוי שוכר?

הפרת חוזה היא לא סיטואציה נעימה לאף אדם. ניתן להגיש תביעה לפינוי דייר כבר מייד עם הגעת זמן התשלום הראשון. אך זה לא יהיה נכון לפעול בצורה כזו פזיזה. מבחינה מוסרית כדאי לתת פרק זמן ומבחינה משפטית גם חשוב לפעול על פי חוק ולפעול בהדרגתיות.

 

לכן, במקרה בו התשלום לא מתקבל או לא מכובד בבנק, מומלץ לדבר עם הדייר ולתהות על הסיבה לכך. אחרי שיח כזה בעל הנכס ידע מה עומד לפניו ואיך נכון לפעול. בשלב שני בעל הנכס יכול לחלט את הביטחונות שהדייר השוכר הפקיד בזמן ההתחייבות. אם החלטתם לפעול כך, חשוב שתעדכנו על כך את הדייר בכתב לפני כן ותעדכנו אותו בגובה הסכום המדויק שאתם הולכים לגבות.

 

השלב הבא לפני נקיטת צעדים יהיה שליחת מכתב התראה לדייר הסרבן. במכתב הקציבו זמן לשהייה בדירה והתריאו על הגשת תביעה במקרה של אי פינוי. במקרה בו הדייר לא משלם את חובותיו לרשות המקומית והם מועברים לטיפול בעל הנכס, בעל הדירה יכול לדרוש בכתב את תשלום החוב באופן מיידי ובאם לא ישולם החוב, חוזה השכירות מאבד את תוקפו והוא מבוטל.

 

לאחר שאכן הדייר לא שילם את חובו וחוזה השכירות בוטל, יש לשלוח לדייר הודעה בכתב על כך. במכתב יש לנקוב בתאריך אחרון לפינוי הדירה (חשוב שזה יהיה פרק זמן סביר מבחינה חוקית ולכן אל תציינו מספר ימים קצר מידי).

 

באם תאריך פינוי הדירה עבר והדירה עדיין לא פונתה, הגיע הזמן להגיש תביעה לפינוי מושכר. חשוב לזכור שליווי משפטי של עו"ד מקרקעין מייעל את ההליכים הללו ומוביל להצלחתם. לכן, אל תוותרו על ליווי עו"ד מקרקעין מומחה ובעל ניסיון בתחום.

 

לסיכום

ראינו כי הגשת בקשה לפינוי דייר היא לא פשוטה כפי המצטייר. יש לה מורכבויות משלה ובכל תיק משפטי קיימים מאפיינים ייחודיים לו. בכל הגשת תביעה לפינוי מושכר חשוב להיעזר בעו"ד מקרקעין מומחה בהקשר תביעות לפינוי דיירים. ראינו שהנזקים שעלולים להיגרם מדייר סרבן הם רבים וסיכמנו בצורה מפרטת את הליך הגשת הבקשה בצורה מושכלת ונכונה חוקית. ראינו שכדי להקל על תהליך הגשת פינוי דייר כדאי שיהיה חוזה שכירות חתום ועדכני.

על נתון זה כדאי לחשוב כבר בעת חתימה על חוזה שכירות. לא כדאי לזלזל בחתימה חוזה שמבטיח לכם טיפול מזורז בתביעה לפינוי דייר מושכר. שימו לב, אין באמור כאן להחליף חוות דעת מקצועית של עו"ד מקרקעין מומחה. כדי למצוא עורך דין מומחה ומקצועי מספיק בתחום עליכם לערוך סקר שוקק ולבדוק את מצב פני השטח. שימוש במערכת פורטל דין נט יכולה להקל מעליכם ולסייע לכם במציאת עו"ד מקרקעין מומחה ומנוסה בדיוק כמו שאתם מחפשים.

חייגו לקבלת ייעוץ ללא עלות