טל': 03-6299999

"מבית ד. מאור משרד עורכי דין"​

חיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

"מבית ד. מאור משרד עורכי דין"​

חלוקת הירושה

חלוקת הירושה במקרים של צוואה

במקרים בהם המנוח הותיר אחריו צוואה היורשים יתחלקו בירושה על פי האמור בצוואתו של המנוח. ישנם מקרים בהם יורש או אדם הרואה עצמו כבעל עניין בירושה יגיש התנגדות לעצם קיום הצוואה. התנגדות לצוואה תוגש במקרים בהם אדם טוען כי נפל פגם או טעות בצוואת המנוח, או כי המנוח ניסח את צוואתו בנסיבות שאינן כשירות.

להלן דוגמאות לניסוח צוואה לא תקינה: ניסוח צוואה על ידי במנוח בהיותו תחת השפעה של ניצול, עושק, כפייה של בעל עניין בצוואה. דוגמא נוספת הינה: במקרים בהם המנוח לא היה כשיר לחתום על צוואה מבחינה רפואית, נפשית שכלית וכדומה.

חלוקת ירושה ללא צוואה

במקרים בהם המנוח הלך לעולמו ולא הותיר צוואה המנחה את היורשים כיצד לחלק את עיזבונו ייאלצו היורשים להתחלק בעיזבון על פי הוראות חוק הירושה. החוק קובע את סדר חלוקת הירושה באופן הבא:

  1. ראשית יורש בן הזוג או בת הזוג של המנוח/ה.
  2. לאחר מכן צאצאיו של המנוח (ילדיו).
  3. הורי המנוח.
  4. הורי הורי המנוח (סבים).

אופן חלוקת הירושה לפי חוק הירושה

במקרים בהם המנוח לא הותיר אחריו צוואה חוק הירושה מסדיר גם את אופן חלוקת הירושה בין יורשיו לפי סדר הירושה, להלן פרוט אופן חלוקת הירושה:

  1. בן/ת הזוג יקבלו מחצית מכל רכושו של המנוח, את מיטלטלי הבית המשותף ואת הרכב המשותף.
  2. הילדים יתחלקו במחצית הנוספת של עיזבון המנוח.
  3. במקרים בהם לא הותיר אחריו המנוח ילדים, בן או בת הזוג של המנוח יאלצו להתחלק יחד עם הורי המנוח.
  4. רק במידה והמנוח לא הותיר אחריו משפחה כגון הורים, אחים, סבים, צאצאים וכדומה אז יוכל בן הזוג או בת הזוג להינות מכל הירושה.
  5. אדם שהלך לבית עולמו ולא הותיר אחריו בן זוג או משפחה ירושתה תעבור ישירות לאוצר המדינה.

206.jpg (430×284)

ילדים מאומצים

חוק הירושה איננו כולל ילדים מאומצים –חורגים כיורשים החוקיים על פי דין, ועל מנת שאדם יוכל להוריש את נכסיו לילדו המאומץ אותו אדם חייב לערוך צוואה במסגרתה הוא מורה בדיוק כיצד תתחלק הירושה גם בין ילדו המאומץ. חשוב לציין כי ההורים המאמצים צריכים לצאת מנקודת הנחה כי חוק הירושה לא מכסה את ילדיהם במאומצים ולכן חלה עליהם האחריות המוחלטת להסדיר עניינים אלה עוד בחייהם.

עורך דין לחלוקת הירושה

עריכת צוואה על ידי עורך דין מונעת בהכרח מחלוקות וסכסוכים עתידים בין יורשים, עורך דין יערוך עבורכם צוואה כשירה על פי הוראות הדין ובמקרים חריגים אפילו יצרף לצוואה מסמכים מאמתים, כגון: מסמכים רפואיים, הקלטה של הצוואה וכדומה. חשוב מאוד לערוך צוואה אצל עורך דין ולא צוואה ביתית העשויה לחרוג מהוראות חוק הירושה, צוואות שאדם ערך ללא עדים וללא עורך דין אלה הן צוואות שלרוב יוגשו התנגדויות לקיומן.

זקוקים לשירותי עורך דין שמתמחה בעריכת צוואות וחלוקת הירושה באזור מגוריכם? השאירו את פרטי הקשר שלכם בטופס המקוון שבאתר ואנו נקשר בינכם לבין טובי עורכי הדין במהירות וללא התחייבות.

 

חייגו לקבלת ייעוץ ללא עלות